Maastricht-Interieur-4
 
NL / EN / DE

“Wij kunnen voor u de intermediair zijn bij het tot stand brengen van één geïntegreerd pakket tussen familie, onderneming en continuïteit.”

Family office

Advisering

Familiebedrijven staan vaak voor belangrijke keuzes rondom bedrijfsopvolging en de verankering van familiewaarden in de bedrijfsstructuur. Dat leidt tot specifieke vragen over juridische vraagstukken. Van ethische codes, good governance en bedrijfsopvolging tot aandeelhoudersovereenkomsten en beschermingsstructuren. Fiscaliteit, notariaat, advocatuur en vermogensbeheer komen bij elkaar. Dat vergt een complexe advisering waar ervaring, specifieke kennis en integriteit van groot belang zijn. Wij kunnen u in dat speelveld goed adviseren en begeleiden, zodat u verantwoorde keuzes kunt maken en de continuïteit van de onderneming en het familievermogen kunt waarborgen.

Wij zijn voor u de adviseur die de juridische vertaalslag maakt van uw wensen en verwachtingen. U kunt met ons alle adviezen van uw adviseurs bespreken. Wij begrijpen de taal van de fiscalist, de notaris en de vermogensbeheerder. U heeft binnen dat speelveld vaak behoefte aan een sparringpartner die het juridische overzicht samen met u bewaakt. Niet alles wat fiscaal kan, is voor u ethisch verantwoord. Niet alles wat u erfrechtelijk kunt regelen, wordt door u gewenst. Wat zijn de mogelijkheden, wat is wenselijk en haalbaar? Wij kunnen voor u de intermediair zijn bij het tot stand brengen van één geïntegreerd pakket tussen familie, onderneming en continuïteit.

Onderwerpen

Tot de family office behoren onder meer de volgende onderwerpen:

 • familiestatuut
 • aandeelhoudersovereenkomst
 • positionering opvolgende generaties
 • huwelijkse voorwaarden
 • statutaire beschermingsclausules
 • stichting administratiekantoor en administratievoorwaarden
 • erfopvolging
 • good governance
 • bedrijfsopvolging
 • ethische code
 • familievertrouwenspersoon
 • levenstestament

Vanuit onze rol als advocaat en vertrouwenspersoon hebben we veel toegevoegde waarde om de input vanuit de verschillende disciplines te beoordelen en te bundelen. Zo kunt u gefundeerde keuzes maken. Dat doen we met advocaten die hun sporen op dit gebied verdiend hebben en begrijpen waar het voor u om gaat.

Vertrouwenspersoon

Onze advocaten kunnen een klankbordrol vervullen als uw vertrouwenspersoon. Wij gaan niet op de stoel van uw vaste adviseurs zitten, maar willen wel uw vertrouwenspersoon zijn die u kunt raadplegen bij majeure kwesties waar uw familiebedrijf voor kan komen te staan. Juist omdat we ook advocaten zijn, zijn we gewend te denken in management van juridische risico's en praktische uitvoerbaarheid van afspraken en constructies. U wilt ook uw persoonlijke zorgen en twijfels bespreekbaar kunnen maken. Dat kan bij onze ervaren vertrouwenspersonen.

Wij informeren u graag over deze bijzondere vorm van onze dienstverlening, bij uitstek gebaseerd op een persoonlijke vertrouwensband.

Voor al uw vragen: neem contact op met onze sectie Family Office.

Algemene voorwaarden Disclaimer Privacyverklaring Cookieverklaring