Maastricht-Interieur-4
 
NL / EN / DE

Belgian Desk

Algemeen

België is - na Duitsland - de grootste handelspartner van Nederland. Ook voor België is Nederland - eveneens na Duitsland - de grootste handelspartner. In Zuid-Limburg is de grens met België en Duitsland nooit ver weg en is er van oudsher veel contact met en kennis van de taal en cultuur van deze grote handelspartners. Wij behartigen dan ook reeds zeer lang de belangen van Belgische ondernemingen, instellingen en overheden in Nederland.

In onze Belgian Desk zijn de advocaten Dimitry Aertssen (insolventierecht en ondernemingsrecht) en Philippe van den Heuvel (insolventierecht en ondernemingsrecht) werkzaam. Deze advocaten zijn geboren en getogen Belgen en/of wonen reeds jarenlang in België en hebben tegelijkertijd jarenlang Nederlandse werkervaring. Vanuit die achtergrond zijn zij bekend met en hebben oog voor de soms op het eerste gezicht kleine maar verraderlijke cultuur- en taalverschillen tussen België en Nederland.

Advies en Procedures

Onze Belgian Desk richt zich op Belgische ondernemers, overheden en (vermogende) particulieren die in het Nederlandse economisch verkeer actief zijn en geadviseerd willen worden over het Nederlandse recht of bijgestaan willen worden in een in Nederland aanhangige procedure.

Rechtsgebieden

Voorbeelden van zaken waarin wij juridische bijstand hebben verleend aan Belgische ondernemingen of overheden:

  • Overname van een Nederlandse onderneming door een Belgische onderneming;
  • Bijstaan van Belgische lokale overheden bij grensoverschrijdende infrastructurele projecten
  • Oprichten van een joint venture en andere samenwerkingsvormen tussen Nederlandse en Belgische partijen
  • Bijstand in contractsonderhandelingen naar Nederlands recht
  • Arbeidsconflicten met betrekking tot in Nederland woonachtige werknemers van een Belgische werkgever (en omgekeerd)
  • Incasso van vorderingen op in Nederland woonachtige partijen
  • Aankoop en/of exploitatie van onroerend goed in Nederland

Netwerk

In de loop der jaren hebben wij een breed netwerk opgebouwd van Belgische adviseurs (o.a. accountants, advocaten, fiscalisten, notarissen en trustkantoren) waar wij intensief mee samenwerken. Wij weten, onder meer door de door ons georganiseerde activiteiten, dan ook de verbinding te leggen tussen onze Nederlandse cliënten die in België actief (willen) zijn en deze adviseurs.

Voor al uw vragen over Belgian Desk: neem contact op met onze sectie Belgian Desk.

Algemene voorwaarden Disclaimer Privacyverklaring Cookieverklaring