Maastricht-Interieur-3
 
NL / EN / DE

Deutsche Beratung

Algemeen

Thuis Partners advocaten heeft met de vestigingen in Heerlen en Maastricht een euregionale standplaats. Als geen ander weten wij dat Duits(talig)e cliënten in Nederland ondernemen, werken, wonen en beleggen. Die ervaring wordt door onze Duits(talig)e advocaten gedeeld. Hierdoor is onze deutsche Beratung nog beter in staat om Duits(talig)e cliënten met belangen in Nederland te ondersteunen. Dat doen we op alle rechtsgebieden volledig in de Duitse taal. Zo weten wij eenvoudig verschillen tussen (bedrijfs)cultuur en recht te overbruggen

In onze deutsche Beratung zijn de advocaten Emile Savelkoul (arbeidsrecht en handelsrecht), Pieter Scholtes (ondernemingsrecht en insolventierecht), Claire Nijssen (vastgoed en incasso) en Britta Zeschmann (algemene rechtspraktijk) actief.

Advies en Procedures

Thuis Partners begeleidt en adviseert van oudsher diverse Duits(talig)e ondernemingen die in Nederland gevestigd zijn. Wij staan verder ondernemingen en particulieren bij die een andere link met Duitsland hebben, bijvoorbeeld een Duits moederbedrijf met Nederlandse dochtermaatschappij of Duitse werknemers die in Nederland werkzaam zijn. Uiteraard adviseren wij ook in Duitsland gevestigde bedrijven bij het zaken doen in Nederland. Wij staan Duits(talig)e cliënten bij in procedures voor Nederlandse gerechtelijke instanties en bij andere vormen van geschilbeslechting zoals mediation, arbitrage en bindend advies.

Rechtsgebieden

Veel voorkomende onderwerpen waarover onze deutsche Beratung adviseert en procedeert, zijn:

  • Grensoverschrijdende arbeid en bijhorende ontslagkwesties
  • Oprichten van een Nederlandse vestiging / dochteronderneming
  • Geschillen met Nederlandse leveranciers of afnemers
  • Handelsagenten en agentuurovereenkomsten
  • Incasso’s
  • De rechtspositie van statutair bestuurders
  • Geschillen tussen aandeelhouders

Netwerk

Wij zijn lid van de Deutsch-Niederländische Rechtsanwaltsvereinigung (DNRV), de Deutsch-Niederländische Handelskammer (DNHK), de Deutsch-Niederländische Gesellschaft zu Aachen (DNG) en de Deutsch-Niederländische Businessclub van de IHK Aachen.

Voor al uw vragen: neem contact op met onze sectie Deutsche Beratung.

Algemene voorwaarden Disclaimer Privacyverklaring Cookieverklaring