Thuis Partners
 
NL / EN / DE

“Van oudsher staat Thuis Partners advocaten Belgische overheden en ondernemingen bij in aangelegenheden die beheerst worden door Nederlands recht”

Belgische seminars "Juridische aspecten van zaken doen in Nederland"

In 2018 werd er door Vlaamse ondernemingen voor maar liefst € 328 miljard geëxporteerd. Daarvan ging € 42,2 miljard, oftewel 12,8% naar Nederland. Daarmee is Nederland na Duitsland de belangrijkste exportpartner van Vlaamse ondernemingen. Wij nodigen u daarom graag uit voor het seminar “Juridische aspecten van zaken doen in Nederland”.

Het seminar wordt georganiseerd door de Belgian desk van Thuis Partners advocaten te Heerlen en Maastricht.

Maastricht is de enige stad in Nederland die zowel grenst aan Vlaanderen als ook aan Wallonië. Van oudsher staat Thuis Partners advocaten dan ook Belgische overheden en ondernemingen bij in aangelegenheden die beheerst worden door Nederlands recht, zoals het kopen van een in Nederland gevestigde onderneming of van in Nederland gelegen vastgoed, het in dienst nemen (of ontslaan) van een in Nederland woonachtige werknemer, de incasso van een vordering op een Nederlandse debiteur of het sluiten van een contract met een Nederlandse agent of distributeur.

Van onze cliënten en relaties begrijpen wij dat er bij ondernemers die naar Nederland exporteren en/of in Nederland investeren behoefte bestaat aan nadere voorlichting over juridische aspecten van zaken doen in Nederland. Dit onder meer vanwege het feit dat er toch opmerkelijke en verrassende verschillen kunnen zijn in de regelgeving, het taalgebruik in contracten en de cultuur rondom onderhandeling en conflicthantering.

Tijdens dit seminar zullen wij voor diverse onderwerpen op deze verschillen in gaan.

Mr. Mariëlle Stroes zal starten met een presentatie over “Arbeidsrecht in grensoverschrijdend perspectief”.

Mr. Dimitry Aertssen zal vervolgens het onderwerp “M&A in Nederland” behandelen.

Na de pauze zal Mr. Philippe van den Heuvel een lezing verzorgen over “Capita Selecta juridische aspecten zaken doen in Nederland”.

Onze gastspreker van de Vlerick Business School lector Yannick Dillen (13 februari) of prof. Hans Crijns (20 februari) zal afsluiten met een lezing met als onderwerp “Managen van Ondernemingsgroei – Welke paden leiden tot groei en hoe houd je groei beheersbaar, zowel binnen als buiten de landsgrenzen?”

Wij organiseren dit seminar op twee verschillende data op twee verschillende locaties: op 13 februari 2020 in het RAS te Antwerpen en op 20 februari in De Barrier in Houthalen. U kunt zelf kiezen welke datum/locatie het beste bij u past.

De bijeenkomsten worden telkens afgesloten met een “aangeklede” borrel en vormen ook een prima gelegenheid om te netwerken met andere Vlaamse ondernemers die exporteren naar en/of investeren in Nederland.

Er is voldoende parkeergelegenheid. Bij de bevestiging van de aanmelding voor het seminar ontvangt u hierover meer informatie.

Wij verzoeken u vriendelijk u vóór 5 februari 2020 aan te melden via deze link.

U kunt daar ook aangeven of u in het vervolg onze nieuwsbrief omtrent juridische aspecten van zaken doen in Nederland wenst te ontvangen en op de hoogte wil gehouden worden van toekomstige seminars (ook indien u verhinderd bent).

Indien u een relatie, voor wie het seminar ook interessant is, wenst mee te nemen, kunt u deze uiteraard ook inschrijven.

Wij hopen zeer u op een van de seminars te mogen begroeten.

Algemene voorwaarden Disclaimer Privacyverklaring Cookieverklaring