Maastricht-Interieur-7
 
NL / EN / DE

Arbeidsrecht nieuwsbrief april 2017

Ter introductie

Hierbij ontvangt u een volgende editie van de nieuwsbrief arbeidsrecht. In deze editie van de nieuwsbrief legt mr. Fabienne Degens uit hoe het zit met een concurrentiebeding in een personeelsreglement. Mr. Xiomara Heymann legt uit hoe en waarom het mogelijk is dat onder het nieuwe ontslagrecht, een terecht op staande voet ontslagen werknemer tóch recht heeft op een transitievergoeding.

Verder gaat mr. Xiomara Heymann in op een wetsvoorstel van demissionair Minister Asscher dat voorziet in compensatie van de werkgever die de transitievergoeding moet betalen aan een langdurig arbeidsongeschikte werknemer. Wat houdt dit voorstel in en welke gevolgen heeft de (mogelijke) wetswijziging voor werkgevers?

Tot slot kijkt mr. Christiaan Riemens naar de Wet Huis voor klokkenluiders. De wet is inmiddels een half jaar oud. Ook de aangekondigde reparatiewetgeving krijgt steeds meer vorm. Een goed moment om de tussenbalans op te maken en te bezien of uw onderneming “klokkenluider-proof” is.

Mocht u naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen of opmerkingen hebben, neemt u dan gerust contact met ons op.

Met vriendelijke groet,

Sectie Arbeid
concurrentie.jpg#asset:1022:metaPhoto


Geldigheid van concurrentie- of relatiebeding in een personeelsreglement

In het arrest van 3 maart 2017 heeft de Hoge Raad duidelijk gemaakt dat, ook na de inwerkingtreding van de WWZ, nog steeds strenge eisen blijven gelden voor het rechtsgeldig overeenkomen van een concurrentiebeding. Mr. Fabienne Degens legt hier nogmaals uit hoe het zit met een concurrentiebeding in een personeelsreglement.
ontslag1.jpg#asset:1023:metaPhoto


Ontslag op staande voet en toch recht op transitievergoeding? Raar maar waar!

In tegenstelling tot het oude ontslagrecht, is het onder het nieuwe ontslagrecht mogelijk dat een terecht op staande voet ontslagen werknemer tóch recht heeft op een transitievergoeding. Dit blijkt nu ook uit de rechtspraak. Mr. Xiomara Heymann legt uit hoe en waarom dat mogelijk is? Lees hier verder.
ziek.jpg#asset:1024:metaPhoto


Wetsvoorstel compensatie transitievergoeding na 2 jaar ziekte

Demissionair Minister Asscher heeft een wetsvoorstel gedaan dat voorziet in compensatie van de werkgever die de transitievergoeding moet betalen aan een langdurig arbeidsongeschikte werknemer. Mr. Xiomara Heymann legt u uit wat dat voorstel inhoudt en welke gevolgen de (mogelijke) wetswijziging voor werkgevers heeft. Lees verder.
klokkenluider.jpg#asset:1025:metaPhoto


De Wet Huis voor klokkenluiders en de gevolgen daarvan voor uw onderneming

De Wet Huis voor klokkenluiders is inmiddels een half jaar oud. Ook de aangekondigde reparatiewetgeving krijgt steeds meer vorm. Een goed moment om de tussenbalans op te maken en te bezien of uw onderneming “klokkenluider-proof” is. Meer hierover door mr. Christiaan Riemens.

Algemene voorwaarden Disclaimer Privacyverklaring Cookieverklaring