Maastricht-Interieur-7
 
NL / EN / DE

Arbeidsrecht nieuwsbrief december 2017

Ter introductie

Hierbij ontvangt u de december-editie van de Thuis & Partners advocaten nieuwsbrief arbeidsrecht.

Sinds eind 2012 bestaat de rekentool www.hoelangwerkloos.nl voor de berekening van de verwachte werkloosheidsduur. Deze tool is veelvuldig gebruikt in ontslagzaken om het inkomensverlies te onderbouwen. Volgens de Rechtbank Rotterdam is de tool vandaag de dag niet meer betrouwbaar. Betekent dit het einde van www.hoelangwerkloos.nl? Mr. Christiaan Riemens licht toe.

Mr. Xiomara Heymann legt uit hoe het ook alweer zit met het studiekostenbeding.

Per 1 januari 2018 wordt de hoogte van de WNT beloning aangepast. Dit betreft de normering voor de topfunctionaris in loondienst en voor de interim-topfunctionaris zonder dienstbetrekking. Ook verdwijnt het begrip gewezen topfunctionaris uit de WNT. Wanneer wordt een ‘interimmer’ echter beschouwd als topfunctionaris? Mr. Louisa Wissink gaat hier nader op in aan de hand van een uitspraak van de rechtbank Amsterdam.

Ook per 1 januari 2018 wijzigt de Wet Minimumloon en Minimumvakantiebijslag op een aantal opvallende punten. Ondermeer wijzigt de toepasselijkheid van de wet bij overeenkomsten van opdracht. De wijziging heeft tevens gevolgen voor branches waarin stukloon wordt uitbetaald. Het minimumloon gaat als gevolg van de wijziging ook wettelijk gelden voor overuren. Mr. Fabiënne Degens geeft tekst en uitleg.

De sectie arbeidsrecht wenst u veel leesplezier.

Mocht u naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen of opmerkingen hebben, neemt u dan gerust contact met ons op.

Met vriendelijke groet,

Sectie ArbeidISS_3865_00278.jpg#asset:880:metaPhoto


Hoelangwerkloos.nl: (voorlopig) niet meer betrouwbaar

Sinds eind 2012 bestaat de rekentool www.hoelangwerkloos.nl voor de berekening van de verwachte werkloosheidsduur. Volgens de Rechtbank Rotterdam is de tool vandaag de dag niet meer betrouwbaar. Betekent dit het einde van www.hoelangwerkloos.nl? Mr. Christiaan Riemens licht toe.

Lees verder


03A14628.jpg#asset:881:metaPhoto


Het studiekostenbeding: hoe zit het ook alweer?

Sinds de invoering van de WWZ bevat het Burgerlijk Wetboek (artikel 7:611a) de uitdrukkelijke inspanningsverplichting voor de werkgever om de werknemer in staat te stellen scholing te volgen. Mr. Xiomara Heymann legt uit hoe het ook alweer zit met het studiekostenbeding.

Lees verder


02B54501-geld.jpg#asset:838:metaPhoto


De Wet Normering Topinkomens aangepast

Per 1 januari 2018 wordt de hoogte van de WNT beloning aangepast. Ook verdwijnt het begrip gewezen topfunctionaris uit de WNT. Wanneer wordt een ‘interimmer’ echter beschouwd als topfunctionaris? Mr. Louisa Wissink gaat hier nader op in.

Lees verder


02E60156.jpg#asset:882:metaPhoto


Wet Minimumloon en Minimumvakantiebijslag wijzigt per 1 januari 2018

Ook per 1 januari 2018 wijzigt de Wet Minimumloon en Minimumvakantiebijslag op een aantal opvallende punten. Mr. Fabienne Degens gaat hier nader op in.

Lees verder

Algemene voorwaarden Disclaimer Privacyverklaring Cookieverklaring