Maastricht-Interieur-11
 
NL / EN / DE

Gezondheidsrecht nieuwsbrief januari 2017

Voorwoord

Thuis & Partners Advocaten houdt u graag op de hoogte van de laatste ontwikkelingen binnen de zorg. Derhalve zenden wij u hierbij onze nieuwsbrief, met ditmaal interessante artikelen over mediation in de gezondheidszorg, een arrest van de Afdeling Bestuursrechtspraak over herregistratie in het BIG-register en tot slot een arrest van de Hoge Raad over de mogelijkheden van een huisartsenpost om een controversiële waarnemer te weren.

Mocht u naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen hebben, neemt u dan gerust contact op met ons.

Met vriendelijke groet,

Sectie Gezondheidsrechtmediation.jpg#asset:1039:metaPhoto

Mediation in de gezondheidszorg

De gezondheidszorg staat behoorlijk onder druk. Met steeds minder personeel moet meer werk worden verricht. Maar niet alleen de werkdruk is hoog; de verantwoordelijkheid voor het leveren van de beste zorg eveneens. Dat dit tot een toename van zowel interne als externe conflicten leidt, is niet verwonderlijk. Mr. F.H. Kuiper legt uit waar mediation een oplossing kan bieden.

Lees verderabrvs.jpg#asset:1040:metaPhoto

ABRvS 4 juni 2016

Op 19 mei 2014 heeft de Registratiecommissie Geneeskundig Specialisten van de Koninklijke Nederlandse Maatschappij tot bevordering van de Geneeskunst (hierna: ‘RSG’) de aanvraag van een huisarts (hierna: ‘de arts’) tot herregistratie in het BIG-register afgewezen. Dit besluit bleef ook in bezwaar overeind en het ingestelde beroep werd ongegrond verklaard. De arts gaat in hoger beroep. Mr. Christiaan Riemens licht toe waarom de arts in hoger beroep gelijk krijgt.

Lees verderverplegers.jpg#asset:1041:metaPhoto

Hoge Raad 28 oktober 2016

De registratie van een waarnemend huisarts in het BIG-register wordt in eerste instantie doorgehaald, maar wordt in hoger beroep in een voorwaardelijke schorsing omgezet. De Huisartsendienst wil echter niet dat de waarnemend huisarts terugkeert en ontzegt hem de toegang. De vraag is: mag dat? Mr. Christiaan Riemens vertelt u er meer over.

Lees verder

Algemene voorwaarden Disclaimer Privacyverklaring Cookieverklaring