Maastricht-Interieur-7
 
NL / EN / DE

Onderneming & Insolventie nieuwsbrief december 2016

Voorwoord - onderwerpen nieuwsbrief

Hierbij ontvangt u de december-editie van de Thuis & Partners Onderneming & Insolventie nieuwsbrief.

In deze editie van de nieuwsbrief brengen u de hoogte van het laatste kantoornieuws. Daarnaast treft u diverse artikelen aan betreffende recente ontwikkelingen op het gebied van het ondernemings- en insolventierecht. U leest meer over de naderende vervaltermijn voor ondernemers die aanmerking komen voor het Herstelkader rentederivaten en de mogelijkheid faillietverklaring van een geturboliquideerde vennootschap op grond van een mogelijke vordering uit hoofde van bestuurdersaansprakelijkheid. Ook komen aan de orde de op handen zijnde afschaffing van administratief beroep bij de directeur van de Belastingdienst, de regels voor promotionele kansspelen, en treft u aan het laatste deel van het drieluik over de herijking van het faillissementsrecht.

Mocht u naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen hebben, neemt u dan gerust contact op met ons.

Met vriendelijke groet,

Sectie Onderneming & Insolventie


ondertekening-contract.jpg#asset:842:metaPhoto


Let op, Herstelkader rentederivaten bevat belangrijke vervaltermijn: 5 januari 2017!

Had u tussen 1 april 2011 en 1 april 2014 een lopend Rentederivaat? Dan is het mogelijk dat u in aanmerking komt voor een coulancevergoeding van de bank, indien u zich voor 5 januari 2017 meldt. Mr. Dimitry Aertssen gaat nader in op de voorwaarden.

Lees verder


02B54501-geld.jpg#asset:838:metaPhoto

De faillietverklaring van een geturboliquideerde vennootschap op grond van een mogelijke vordering uit hoofde van bestuurdersaansprakelijkheid

Welke mogelijkheden hebben schuldeisers die door de turboliquidatie van een vennootschap met lege handen komen te staan? In dit artikel bespreekt mr. Sylvana Vijn over welke opties de schuldeisers beschikken.

Lees verder


hamer.jpg#asset:832:metaPhoto

De ontvanger eindelijk aan de leiband

Vanaf 1 januari 2017 behoort een administratief beroep bij de directeur van de Belastingdienst tot het verleden. Mr. Eugène Rosier gaat hier nader op in.

Lees verder
winnend-kaartje.jpg#asset:1049:metaPhoto

BINGO!: maar voldoet uw promotioneel kansspel wel aan de gedragscode?

U wilt uw nieuwe product of dienst promoten door middel van een actie waarbij prijzen kunnen worden gewonnen. Mr. Ruben Veenhuysen legt uit welke regels er gelden voor promotionele kansspelen.

Lees verder


bankrupt_4567_00278.jpg#asset:840:metaPhoto

Stand van zaken Herijking Faillissementsrecht - deel 3: Pijler III: modernisering van de faillissementsprocedure

In het laatste artikel van het drieluik over de herijking van het faillissementsrecht gaat mr. Britta Zeschmann nader in op de modernisering van de faillissementsprocedure.

Lees verder

Algemene voorwaarden Disclaimer Privacyverklaring Cookieverklaring