Maastricht-Interieur-1
 
NL / EN / DE

Onderneming & Insolventie nieuwsbrief maart 2017

Voorwoord - onderwerpen nieuwsbrief

Hierbij ontvangt u de maart-editie van de Thuis & Partners Onderneming & Insolventie nieuwsbrief.

In deze editie van de nieuwsbrief geeft mr. Nico van der Peet zijn visie op de herziene Nederlandse Corporate Governance Code en Governancecode Zorg 2017. Verder bespreekt mr. Eugéne Rosier de voorgestelde maatregelen om belastingontduiking te bestrijden.

Kantoornieuws

Wij zijn verheugd u te kunnen mededelen dat onze medewerker mr. Britta Zeschmann onlangs haar stageverklaring in ontvangst heeft mogen nemen. De drie jaar durende advocaat-stage en bijhorende beroepsopleiding heeft zij derhalve met succes voltooid. Mr. Zeschmann blijft verder verbonden aan ons kantoor, waarbij zij voornamelijk werkzaam is voor de secties v&o, insolventierecht en deutsche Beratung.

Mocht u naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen hebben, neemt u dan gerust contact op met ons.

Met vriendelijke groet,

Sectie Onderneming & Insolventie


governance.jpg#asset:1028:metaPhoto


Trends in de herziene governance codes

Recent zijn zowel de Nederlandse Corporate Governance Code als de Zorgbrede Governancecode uit 2010 herzien. De herziene Governancecode Zorg kent diverse overeenkomsten, maar ook verschillen ten opzichte van de eveneens herziene Corporate Governance Code. Mr. Nico van der Peet vertelt u er meer over door beide codes tegen de meetlat te houden.

Lees verder


02B54501-geld.jpg#asset:838:metaPhoto

"Aanval is de beste verdediging"

Staatssecretaris Wiebes van Financiën kondigt ferme maatregelen tegen belastingontduiking aan. Mr. Eugène Rosier geeft zijn commentaar.

Lees verder

Algemene voorwaarden Disclaimer Privacyverklaring Cookieverklaring