Maastricht-Interieur-6
 
NL / EN / DE

Ondernemingsrecht & Insolventierecht nieuwsbrief juli 2017

Voorwoord - onderwerpen nieuwsbrief

Hierbij ontvangt u de juli-editie van de Thuis & Partners Onderneming & Insolventie nieuwsbrief.

In deze editie van de nieuwsbrief licht mr. Dimitry Aertssen de meest recente ontwikkelingen toe met betrekking tot het Herstelkader rentederivaten, geeft mr. Eugène Rosier zijn visie op de sessies van de parlementaire ondervragingscommissie Fiscale (schijn)Constructies en bespreekt mr. Rob Lemmens de gevolgen van een uitspraak van het Europese Hof van Justitie op de doorstart uit faillissement na een pre-pack. Verder gaat mr. Ruben Veenhuysen in op de klantenvergoeding bij beëindiging van een agentuurovereenkomst.

Mocht u naar aanleiding van deze nieuwsbrief vragen hebben, neemt u dan gerust contact op met ons.

Met vriendelijke groet,

Sectie Onderneming & Insolventierentederivaat.jpg#asset:1003:metaPhoto


Actualiteiten Herstelkader rentederivaten

Bank- en Effectenrecht

Sinds enkele jaren wordt u door ons onder meer via deze nieuwsbrief op de hoogte gehouden van de actuele ontwikkelingen rondom de problematiek met de rentederivaten in het MKB. Inmiddels kunnen wij in onze praktijk constateren dat de banken (eindelijk) zijn gestart met de uitvoering van het Herstelkader rentederivaten. In dit artikel zal mr. Dimitry Aertssen ingaan op diverse actualiteiten daaromtrent.

Lees verder02B54501-geld.jpg#asset:838:metaPhoto


Parlementaire ondervragingscommissie Fiscale (schijn)Constructies

Fiscaal recht

Vanaf 7 juni jl. kunt u “genieten” van de verhoren van deze ondervragingscommissie. Diverse fiscale deskundigen uit het veld komen de commissie voorlichten over diverse aspecten van internationale belastingontwijking. Mr. Eugène Rosier geeft zijn commentaar.

Lees verder


bankrupt_4567_00278.jpg#asset:840:metaPhoto


Doorstart na pre-pack is overgang van onderneming

Insolventierecht

In dit artikel bespreekt mr. Rob Lemmens een belangrijke uitspraak van het Europese Hof van Justitie met (waarschijnlijk) verstrekkende gevolgen voor de doorstart uit faillissement na een pre-pack.

Lees verderstrand.jpg#asset:1004:metaPhoto


De Agentuurovereenkomst en de klantenvergoeding: hoe zit het ook al weer...?

Handels- en informatierecht

Dat er bij het einde van de agentuurovereenkomst een klantenvergoeding moet worden betaald aan de agent, is bij de meeste ondernemingen die daar regelmatig mee werken wel bekend. Maar wat exact de voorwaarden zijn om die vergoeding te berekenen, dat blijft een lastig onderwerp. Gelukkig bood de Hoge Raad onlangs weer uitkomst. Mr. Ruben Veenhuysen licht deze uitspraak nader toe. Lees verder

Algemene voorwaarden Disclaimer Privacyverklaring Cookieverklaring