Maastricht-Interieur-8
 
NL / EN / DE

Vastgoed nieuwsbrief juli 2017

Voorwoord - onderwerpen nieuwsbrief

Hierbij ontvangt u de juli-editie van de Thuis & Partners Vastgoed nieuwsbrief. Met deze editie van de nieuwsbrief brengen we u op de hoogte van het laatste kantoornieuws. Daarnaast treft u diverse interessante artikelen over recente ontwikkelingen op het gebied van vastgoed.

Zo treft u een bijdrage van mr. Claire Nijssen aan dat het boetebeding in beeld brengt.

Mr. Rick Jongen bespreekt vervolgens de Wet aanpak woonoverlast.

Tot slot treft u een bijdrage van mr. Dimitry Aertssen, welke ingaat op de actualiteiten op het gebied van het herstelkader rentederivaten. Veel vastgoed is in het verleden met zogenaamde ‘renteswaps’ gefinancierd. In het MKB zijn er zo'n 17.500 renteswaps waaraan één of meer gebreken kleven. Voor de oplossing hiervan is het Herstelkader rentederivaten in het leven geroepen. Op dit moment zijn de banken gestart met de uitvoering van het Herstelkader en lopen we in de praktijk tegen de eerste uitvoeringsperikelen aan.

Wij wensen u veel leesplezier toe.

Met vriendelijke groet,

Robert Janssen

Voorzitter Sectie Vastgoedrecht


ISS_4831_04790-2.jpg#asset:1009:metaPhoto


Boetebeding in beeld

In aanneemovereenkomsten is het gebruikelijk dat de opdrachtgever van de aannemer een boetebedrag bedingt voor het geval dat de overeengekomen datum van oplevering, of de mijlpaaldatum van deeloplevering, niet wordt gehaald. In dit artikel vestigt mr. Claire Nijssen de aandacht op de juridische positie van contractspartijen die de aannemer op zijn beurt inschakelt.

Lees verderhond.jpg#asset:1008


Wet aanpak woonoverlast per 1 juli 2017

Geluidsoverlast door harde muziek of blaffende honden, buren die weigeren het portiek schoon te houden. Om dit soort overlast beter aan te pakken is met ingang van 1 juli 2017 de Wet aanpak woonoverlast in werking getreden. In dit artikel bespreekt mr. Rick Jongen het instrumentarium dat met deze wet wordt geïntroduceerd.

Lees verder


rentederivaat.jpg#asset:1003:metaPhoto

Actualiteiten herstelkader rentederivaten

Tot slot treft u een interessant stuk van mr. Dimitry Aertssen dat ingaat op de actualiteiten op het gebied van het herstelkader rentederivaten. Veel vastgoed is in het verleden met zogenaamde ‘renteswaps’ gefinancierd. In het MKB zijn er zo'n 17.500 renteswaps waaraan één of meer gebreken kleven. Voor de oplossing hiervan is het Herstelkader rentederivaten in het leven geroepen. Op dit moment zijn de banken gestart met de uitvoering van het Herstelkader en lopen we in de praktijk tegen de eerste uitvoeringsperikelen aan.

Lees verder

Algemene voorwaarden Disclaimer Privacyverklaring Cookieverklaring