NL / EN / DE

“Mensen kunnen helpen als het er echt op aan komt; dat is mijn bron van inspiratie en energie.”

Ben Meijs

Ben Meijs is een ervaren advocaat met empathisch vermogen en een scherpe, analytische geest. Consciëntieus, voortvarend en met passie werkt hij resultaatgericht naar het gestelde doel toe. Hij houdt overzicht en is pragmatisch, maar altijd alert op de achterliggende belangen. Samen met zijn cliënten weet hij telkens de juiste marsroute te bepalen.

Ben is sinds 1983 aan ons kantoor verbonden. Hij heeft zijn sporen verdiend als advocaat, curator en bewindvoerder. Hij is gespecialiseerd in het ondernemingsrecht en het insolventierecht. Verder heeft hij ruime ervaring als redacteur van (complexe) contracten en als adviseur bij contractonderhandelingen in de fusie- en overnamepraktijk. Zijn werkterrein is breed: van internationale zaken met grensoverschrijdende dimensies tot de begeleiding van familiebedrijven. Ook is Ben ‘trusted advisor’ van aandeelhouders, bestuurders en commissarissen.

Met het oog op zijn curatorschap voltooide Ben de Grotius-opleiding Insolventierecht (cum laude) en de vervolgopleiding Financiële Economie voor curatoren. Hij is sinds 1996 lid van de Vereniging Insolventie Advocaten (Insolad). Ben beheerst de Engels en Duitse taal in woord en geschrift.

Expertises