Britta-Zeschmann
 
NL / EN / DE

“Als geboren Duitse voel ik mij thuis in het Nederlandse recht.”

Britta Zeschmann

Britta Zeschmann – van origine Duitse – is evenwichtig, nauwgezet en beschikt over doorzettingsvermogen. Zij is vriendelijk, servicegericht en duidelijk in haar communicatie. Cliënten weten bij haar waar zij aan toe zijn. Britta gaat planmatig en gestructureerd te werk, is volhardend en vasthoudend om het doel van haar cliënten te bereiken en heeft daarbij ook oog voor praktische oplossingen.

Britta houdt van afwisseling en heeft een brede rechtspraktijk. Veel van haar werkzaamheden hebben een grensoverschrijdend karakter, in het bijzonder met het Duitse taalgebied. Zo staat zij Duits(talig)e ondernemingen en particulieren bij die in Nederland willen opereren of hier in een geschil zijn betrokken. Zij werkt voornamelijk op het terrein van het ondernemingsrecht, verbintenissenrecht en het arbeidsrecht. Zo ondersteunt ze de curatoren van kantoor in faillissementen. Ook het opstellen van tweetalige contracten behoort tot haar expertise. Hierbij adviseert en begeleidt Britta haar Duitstalige cliënten steeds volledig in hun moedertaal.

Britta is een van de drijvende krachten achter de sectie deutsche Beratung. Ze is lid van de Deutsch-Niederländische Rechtsanwaltsvereinigung (DNRV), de Deutsch-Niederländische Handelskammer (DNHK), de Deutsch-Niederländische Gesellschaft zu Aachen (DNG) en de Deutsch-Niederländische Businessclub van de IHK Aachen.


Britta Zeschmann heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

 • Algemene praktijk
 • Ondernemingsrecht
  • Agentuur en distributie
  • Beroepsaansprakelijkheid
  • Bestuurdersaansprakelijkheid
  • Fusies en overnames
  • Vennootschappen
  • Verenigingen en stichtingen

Deze registratie verplicht Britta elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Expertises

Laatste artikelen

Algemene voorwaarden Disclaimer Privacyverklaring Cookieverklaring