Mr. Michel van Veen is gespecialiseerd in ondernemingsrecht en arbeidsrecht. Een combinatie die hem in staat stelt om zaken vanuit een brede invalshoek te doorzien, met veel feeling voor wat er speelt binnen de verschillende lagen van een onderneming. Naast werkgevers en werknemers staat hij ook bestuurders, commissarissen en aandeelhouders bij.

Michel adviseert en procedeert onder meer over (bestuurders)aansprakelijkheden, besluitvorming, fusie- en overnames, aandeelhoudersgeschillen, ontslag, overgang van onderneming en herstructureringen. Zijn focus ligt daarbij niet alleen op het oplossen van geschillen, maar ook – nog belangrijker – op het voorkomen daarvan. Hij gaat altijd doortastend en resultaatgericht te werk, op zoek naar de meest efficiënte en best passende oplossing voor cliënten.

Michel van Veen

Advocaat

Specialisaties

De Euregionale markt biedt ondernemers kansen, maar tegelijkertijd ook uitdagingen. Wetten, regels, cultuur en bedrijfsstructuren zitten aan weerszijden van de grens anders in elkaar. Dit kan wennen zijn bij het grensoverschrijdend zakendoen. Omdat Michel jarenlang op hoog niveau heeft gevoetbald, (waaronder drie jaar bij voetbalclub KRC Genk) is hij bekend met op het eerste gezicht kleine, maar in de praktijk grote verschillen tussen België en Nederland. Als advocaat van de Belgian desk adviseert en ondersteunt Michel Belgische cliënten over het Nederlandse recht en de mogelijkheden om in Nederland succesvol zaken te doen.