Rick-Jongen-1
 
NL / EN / DE

“Als Heerlense jongen ben ik een man van de regio: voor cliënten uit deze omgeving weet ik daardoor nog beter de juiste juridische snaar te raken.”

Rick Jongen

Rick Jongen is een bevlogen advocaat die graag snel te werk gaat, zonder daarbij de kwaliteit van zijn werk uit het oog te verliezen. Als sparringpartner heeft hij oog voor alle belangen. Hij is tegelijkertijd kritisch en neemt niet zomaar alles aan. Hij houdt van complexiteit en vooruitgang, staat open voor nieuwe dingen en handelt met creativiteit. Rick is analytisch en komt snel tot de kern van een zaak. Zijn doel is het bieden van een oplossing: dat kan juridisch zijn, maar ook praktisch.

Rick is gespecialiseerd in het bestuursrecht en vastgoedrecht. Hij opereert hierdoor veelvuldig op het grensvlak van publiekrecht en privaatrecht. Daarbij treedt hij op voor zowel overheden, instellingen en bedrijven als burgers. Rick adviseert en procedeert over bestemmingsplannen, planschade, vergunningen en de Wet openbaarheid van bestuur, maar ook over bouwrecht, huurrecht en overheidsaansprakelijkheid. Handhaving behoort eveneens tot zijn expertise, bijvoorbeeld als het gaat om bestuurlijke boetes en handhaving van de ruimtelijke en openbare orde.

Rick is in 2014 cum laude afgestudeerd aan de Maastricht University in de richtingen staats- en bestuursrecht en privaatrecht.

Rick Jongen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Bestuursrecht
  • Omgevingsrecht

Deze registratie verplicht Rick elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Expertises

Laatste artikelen

Algemene voorwaarden Disclaimer Privacyverklaring Cookieverklaring