NL / EN / DE

“Al jaren speel ik in de Tuna, een Spaanse muziekgroep. Als advocaat zoek ik ook de geschikte woorden en toon om het verhaal goed aan cliënten, rechters en wederpartijen over te brengen.”

Ruben Veenhuysen

Ruben Veenhuysen is een nieuwsgierige advocaat. Met oog voor detail weet hij het verschil te maken. Hij houdt ervan om met een creatieve blik te kijken naar juridische vraagstukken. Altijd binnen de brandbreedte van wat is toegestaan. Minder voor de hand liggende oplossingen schuwt hij niet als dat tot het gewenste resultaat kan leiden.

Ruben's specialisme is het informatierecht. Daaronder vallen het Intellectueel Eigendomsrecht, ICT-recht en het privacyrecht. Ruben legt zich toe op de bescherming van de onderneming tegen inbreuken en de waarborging van de (e-)business. Vraagstukken die in dat kader spelen, zijn onder andere inbreuken op handelsnamen, merknamen, technologie en andere bedrijfsgeheimen, de positie bij onrechtmatige (pers-)publicaties, dataprotectie en de verwerking en bescherming van persoonsgegevens. Daarnaast beslaat de praktijk van Ruben het opstellen en beoordelen van (internationale) handelsovereenkomsten. Ook is hij expert als het gaat om overeenkomsten voor het verlenen van gebruiksrechten op uitvindingen, iedere vorm van dienstverlening, de ontwikkeling en exploitatie van software, de verkoop of distributie van producten of de samenwerking op het gebied van research.

Met succes voltooide Ruben de Grotius-specialisatieopleiding Arbeidsrecht. Hij is lid van de AIPPI (Association Internationale pour la Protection de la Propriété Intellectuelle), de Vereniging voor Auteursrecht (VvA) en de vereniging Privacyrecht (VPR). Ruben houdt regelmatig presentaties. Zo geeft hij onder meer gastcollege voor de HBO-rechtenopleiding van Zuyd Hogeschool over de algemene beginselen van het Intellectueel Eigendomsrecht. Verder geeft hij lezingen (in-house, op seminars of als gastspreker op netwerkevents) over het privacyrecht in het algemeen en de nieuwe verplichtingen van de AVG in het bijzonder.

Expertises

Laatste artikelen