Thomas-Houben
 
NL / EN / DE

“De advocatuur is net als schaken: planmatig en systematisch, vijf zetten vooruitdenken, maar ook weten wanneer je het bord kan omgooien.”

Thomas Houben

Thomas Houben gaat energiek en goed voorbereid te werk om met juridisch creatieve oplossingen te komen. Hij gaat graag de dialoog en discussie aan. Aimabel en met humor als het kan, direct en zakelijk als het moet. Verder kan Thomas met zijn relativerende vermogen zaken snel en pragmatisch afhandelen.

Thomas is werkzaam op het gebied van het ondernemingsrecht, het insolventierecht, het algemeen verbintenissenrecht en de fiscale advocatuur. Hij adviseert onder meer over de levensloop van ondernemingen, financieringsvraagstukken van cliënten en (internationale) contracten. Verder ondersteunt Thomas de curatoren van kantoor bij faillissementen vanaf datum uitspraak tot einde faillissement. Tevens behandelt Thomas bezwaar- en beroepsprocedures in het (fiscale) bestuurs(proces)recht en is hij lid van de NOW-desk.

Medio 2017 heeft Thomas de masters Fiscaal Recht en Nederlands Recht (specialisatie Handels- en Ondernemingsrecht) aan de Maastricht University succesvol afgerond. Na zijn studie is Thomas enige tijd als jurist werkzaam geweest bij een internationale juridische dienstverlener in Amsterdam en heeft hij gewerkt als belastingadviseur in Eindhoven. Thomas schrijft regelmatig juridische artikelen en is voormalig bestuurslid van de Jonge Balie Limburg. In zijn vrije tijd reist Thomas graag de wereld over.

Expertises

Laatste artikelen

Algemene voorwaarden Disclaimer Privacyverklaring Cookieverklaring