Mr. Thomas Houben is werkzaam op de gebieden ondernemingsrecht, faillissementsrecht, verbintenissenrecht en fiscale advocatuur. Hij adviseert onder meer over de structuur van ondernemingen, financieringsvraagstukken en (internationale) contracten.

 

Schaken en schakelen

Thomas gaat binnen deze expertisegebieden altijd energiek en goed voorbereid te werk en komt vaak met juridisch-creatieve oplossingen. Met zijn relativeringsvermogen handelt hij zaken snel en pragmatisch af. Daarbij krijgt elke cliënt de volle 100% aandacht die hij verdient. Het schakelen tussen de specifieke (en overlappende) vakgebieden en het schaken op verschillende vlakken geeft hem veel voldoening en nodigt uit steeds dat stapje extra te zetten.

Thomas Houben

Advocaat

De essentie van strategie is kiezen wat je niet moet doen.

- Michael E. Porter, Amerikaans econoom en professor aan Harvard Business School

Specialisaties

Bij zijn expertisegebieden past een veelvoud van werkzaamheden. Zo ondersteunt Thomas de curatoren van kantoor bij faillissementen vanaf datum uitspraak tot einde faillissement. Zijn werkzaamheden zijn dan onder meer het afwikkelen van faillissementen, het uitvoeren van rechtmatigheidsonderzoeken, het behandelen van verzekeringskwesties en het voeren van incassoprocedures. Ook behandelt hij de fiscale dossiers in de faillissementen.

Bij ondernemingsrecht en verbintenissenrecht gaat het vaak om het opstellen en beoordelen van financieringsovereenkomsten en algemene voorwaarden of het voeren van aansprakelijkheidsprocedures. Of het opstellen van samenwerkingsovereenkomsten bij een nieuw te starten onderneming. Thomas was geruime tijd als jurist werkzaam bij een wereldwijde dienstverlener in Amsterdam. Ook grensoverschrijdende overeenkomsten en internationale cliënten passeren regelmatig zijn bureau.

Als fiscaal jurist en voormalig belastingadviseur draait Thomas volop mee in de fiscale advocatuurpraktijk van kantoor. Werkzaamheden variëren van het voeren van bezwaar- en beroepsprocedures rond de kinderopvangtoeslag tot het beoordelen van fiscale posities van cliënten. Hij behandelt bezwaar- en beroepsprocedures in het fiscale bestuurs(proces)recht en maakt deel uit van de NOW-desk van Thuis Partners.

Naast zijn werkzaamheden als advocaat geeft Thomas jaarlijks colleges aan de masteropleiding Fiscaal Recht en aan de postdoctorale opleiding tot Registeraccountant van Maastricht University. Hij publiceert regelmatig juridisch artikelen en verzorgt lezingen en seminars. Bestuurlijke ervaring deed hij op als bestuurslid van de Jonge Balie Limburg. Thomas is lid van Vereniging JIRA, de vereniging voor Jonge Insolventierechtadvocaten.