Yvonne-Dortant
 
NL / EN / DE

“Ik bijt me graag vast in een zaak om een zo optimaal mogelijk resultaat te bereiken. Hierbij is het van belang om oog te hebben voor alle belangen van de cliënt, maar ook om helder en duidelijk te communiceren.”

Yvonne Dortant

Yvonne is een nuchtere, leergierige advocate met veel interesse voor de persoon of de onderneming achter de zaak. Deze achtergrondkennis is voor haar belangrijk om het beste resultaat voor haar cliënten te kunnen bereiken. Ze is analytisch sterk en houdt zicht op de belangen en risico’s. Haar realistische kijk op de zaak zorgt er -in combinatie met de bovenstaande eigenschappen- voor dat ze een zaak voortvarend en snel kan oppakken. Ze gaat gestructureerd en overzichtelijk te werk.

De voorwaarde dat er gelijkwaardigheid is tussen onze cliënten en ons kantoor, past goed bij Yvonne. Yvonne bekijkt de zaak graag met u, niet voor u. Daarbij hecht ze veel waarde aan het vertalen van de juridische wereld naar een voor de cliënt begrijpelijke omgeving.

Yvonne is met name werkzaam op het gebied van het arbeidsrecht en het gezondheidsrecht. Zij adviseert en procedeert (waar nodig) onder meer in arbeidsgeschillen, ontslagkwesties, aansprakelijkheidszaken, arbeidsvoorwaarden en contractsbepalingen. De relatie tussen het arbeidsrecht, contractsbepalingen en aansprakelijkheden heeft haar bijzondere interesse. Door haar ervaring als bedrijfsjurist in de gezondheidszorg kan zij u eveneens op het gebied van het gezondheidsrecht adviseren en begeleiden, onder meer bij het opstellen van contracten. Overigens ondersteunt Yvonne ook de overige civiele secties binnen het kantoor.

In 2015 is Yvonne afgestudeerd aan de Universiteit van Tilburg in de richtingen privaatrecht en arbeidsrecht. Naast haar werk als advocate is Yvonne secretaris van de Stichting Jonge Balie Evenement Limburg en is zij actief in het lokale verenigingsleven.

Yvonne Dortant heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Arbeidsrecht
  • Sociaal-zekerheidsrecht

Deze registratie verplicht Yvonne elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Expertises

Laatste artikelen

Algemene voorwaarden Disclaimer Privacyverklaring Cookieverklaring