Aanmelden | Lunchbijeenkomst Governancecode Woningcorporaties 2020

Dinsdag 10 september 2024

Businesscenter De Colonel, Stationsplein 13

De lunchbijeenkomst zal plaatsvinden op 10 september 2024 vanaf 11:30 uur.

 

De locatie is:
Business center van de Colonel, Stationsplein 13,
6221 BT Maastricht

 

P R O G R A M M A

11.30 uur           Inloop

12.00 uur          Actualiteiten Governancecode Woningcorporaties 2022 door Dimitry Aertssen

12.30 uur          Bestuurdersaansprakelijkheid: Loopt het allemaal wel zo’n vaart? Door Philippe van den Heuvel

12.50 uur           Pauze/Lunc

13.15 uur           3 dilemma’s uit de praktijk door Robert Janssen, Emile Savelkoul of Karina Lemmens

14.00 uur          Netwerkgelegenheid

 

Wij zien uw aanmelding graag uiterlijk vrijdag 30 augustus 2024 tegemoet. Wij hopen dat deze bijeenkomst in een behoefte voorziet en kijken uit naar ook uw aanwezigheid.

Het business center van de Colonel, Stationsplein 13 te Maastricht is makkelijk te bereiken per trein. Het ligt naast het station Maastricht. Indien u met de auto komt kunt u parkeren in q-park De Colonel, of in de Park & Ride bij het station.

Graag tot ziens op 10 september 2024 a.s.

Meld u hier aan

Uitnodiging

Businesscenter De Colonel, Stationsplein 13

Dinsdag 10 september 2024

Ondertussen is het meer dan 10 jaar geleden dat Thuis Partners Advocaten voor het eerst “de Dag van de Limburgse Toezichthouder” heeft georganiseerd.

Inmiddels is deze dag uitgegroeid tot een jaarlijks evenement dat wij met partners Delfin, ICGI en Board in Balance organiseren. Ieder jaar nemen ook zo’n 125 toezichthouders aan deze middag deel.

Gelet op de opzet van die middag, is er tijdens dat evenement helaas weinig gelegenheid om dieper in te gaan op sectorale governance codes zoals de governance code woningcorporaties, governance code zorg, de governance code cultuur en de diverse governance codes in het onderwijs. In de evaluatieformulieren zien wij ook vaker terug dat dit als een gemis wordt ervaren.

Het is een lang gekoesterde wens van Thuis Partners Advocaten ook onze kennis en ervaring op het terrein van deze sectorale codes met u te delen.

Wij organiseren daarom dit jaar en volgend jaar een reeks van kennissessies in de vorm van lunchbijeenkomsten, waarbij telkens een veel toegepaste sectorale code centraal staat. Het concept is telkens dat wij u in twee uur tijd (exclusief de inloop) meenemen in de actualiteit van de desbetreffende sectorale governance code en vervolgens ingaan op relevante aansprakelijkheidsrisico’s. Tot slot brengen we interactief, middels actuele praktijkgevallen, dilemma’s tot leven. Daarbij zal in iedere bijeenkomst ook een dilemma zien op grensoverschrijdend gedrag op de werkvloer.

Doelgroepen voor de bijeenkomst zijn de toezichthouders, bestuurders, bedrijfsjuristen en bestuurssecretarissen werkzaam in de desbetreffende sector.

De eerste lunchbijeenkomst met betrekking tot de governance code zorg heeft onlangs plaatsgevonden. De reacties waren positief en wij vonden het zelf ook een geslaagde middag.

De volgende lunchbijeenkomst staat gepland voor dinsdag 10 september 2024 en zal volledig staan in het teken van de Governancecode Woningcorporaties 2020.

De lunchbijeenkomst zal plaats vinden in Maastricht, in de businessruimte op de begane grond van De Colonel (Stationsplein 13, Maastricht). Deze locatie is zowel per openbaar vervoer als ook per auto zeer goed te bereiken.

Voor zover ons bekend, bent u actief als toezichthouder, bestuurder, bedrijfsjurist of bestuurssecretaris bij een woningcorporatie. Reden waarom wij u bij deze graag uitnodigen voor deze lunchbijeenkomst. Aanmelden kan via bijgevoegd aanmeldformulier. Wij zien uw aanmelding graag uiterlijk vrijdag 30 augustus 2024 tegemoet. Wij hopen dat deze bijeenkomst in een behoefte voorziet en kijken uit naar ook uw aanwezigheid.

Met vriendelijke groet,

namens Thuis Partners Advocaten
Dimitry Aertssen