Belgian Desk

Algemeen

België en Nederland zijn belangrijke handelspartners van elkaar. Van oudsher is er veel zakelijke interactie tussen de buurlanden en dat geldt zeker ook voor de ondernemende Limburgse grensstreek. Als Nederlands-Limburgs advocatenkantoor met vestigingen in Maastricht en Heerlen behartigen wij ook de belangen van Belgische ondernemingen, instellingen en overheden in Nederland. Dit doen we via onze Belgian desk: een one stop shop voor de Belgische ondernemer die zakendoet in Nederland.

De advocaten van de Belgian desk – Dimitry Aertssen, Philippe van den Heuvel en Michel van Veen – zijn goed bekend zijn met de cultuurverschillen tussen België en Nederland. Ze hebben roots in België, omdat ze er al jarenlang wonen of er gewerkt hebben en/of de Belgische nationaliteit hebben. Hun grensoverschrijdende expertise zetten ze graag voor u in.

Advies en Procedures

Onze Belgian desk richt zich op Belgische ondernemers, overheden en (vermogende) particulieren die economisch actief zijn in Nederland en geadviseerd willen worden over het Nederlandse recht of bijstand nodig hebben bij in Nederland aanhangige procedures.

 

Netwerk

In de loop der jaren hebben wij een breed netwerk opgebouwd van Belgische adviseurs – accountants, advocaten, fiscalisten, notarissen en trustkantoren – waarmee we intensief samenwerken. Met het regelmatig organiseren van Euregionale evenementen nemen we een actieve rol in grensoverschrijdende samenwerkingen. We matchen Nederlandse cliënten die over de grens actief (willen) zijn met de juiste Belgische adviseurs.

 

Onderwerpen

  • Overnames van Nederlandse onderneming door Belgische ondernemers
  • Bijstaan van Belgische lokale overheden bij grensoverschrijdende infrastructurele projecten
  • Oprichten van joint ventures en andere samenwerkingsvormen tussen Nederlandse en Belgische partijen
  • Bijstand in contractonderhandelingen naar Nederlands recht
  • Arbeidsconflicten tussen in Nederland woonachtige werknemers en Belgische werkgevers (en omgekeerd)
  • Incasso van vorderingen op in Nederland woonachtige partijen
  • Aankoop en/of exploitatie van onroerend goed in Nederland

Vrijblijvend kennismaken?

Wij bespreken graag uw persoonlijke situatie tijdens een vrijblijvende kennismaking met een voor uw situatie relevante specialist.

Een van onze adviseurs neemt binnen uiterlijk één werkdag contact met u op om samen een afspraak in te plannen