Het UBO-register is er: registreer op tijd

29 juli, 2020

In de nieuwsbrief van januari werd u door mr. Thomas Houben geïnformeerd over het in te voeren UBO-register. De Eerste Kamer heeft op 23 juni 2020 ingestemd met het wetsvoorstel van het UBO-register. Het UBO-register zal 27 september 2020 in werking treden.

Concreet betekent dit voor u het volgende.

Indien u uw juridische entiteit op of na 27 september 2020 opricht, dan moet u meteen bij de inschrijving in het Handelsregister van de Kamer van Koophandel de UBO(’s) vermelden. Daarbij doet het er – behoudens uitzonderingen – niet toe of het een rechtspersoon of een personenvennootschap betreft. Wees ervan bewust dat niet (tijdig) melden een economisch delict oplevert.

Bestaande en reeds ingeschreven juridische entiteiten dienen binnen 18 maanden na 27 september 2020 de UBO(’s) te registreren.

Vooruitlopend op het melden van de gegevens van de UBO kan het verstandig zijn alvast te kijken welke impact het UBO-register voor u heeft.

Wenst u meer informatie of heeft u advies nodig omtrent het UBO-register, de te vermelden gegevens, wie als UBO is aan te merken of uw positie als mogelijke UBO, aarzel dan niet om contact op te nemen met mr. Thomas Houben (045 – 571 9005 / thouben@thuispartners.nl).

Geschreven door

Was dit artikel nuttig?

Wij bespreken graag uw persoonlijke situatie tijdens een vrijblijvende kennismaking met een voor uw situatie relevante specialist.

Een van onze adviseurs neemt binnen uiterlijk één werkdag contact met u op om samen een afspraak in te plannen