Claire-Nijssen
 
NL / EN / DE

“Het recht is vaak een doolhof, waarin ik voor de cliënt de snelste uitweg moet vinden. Niet alleen door de uitgang te zoeken. Soms is teruglopen naar de ingang of een muur afbreken een betere oplossing.”

Claire Nijssen

Al op het gymnasium wist Claire Nijssen dat zij advocaat wilde worden. Na ruim 30 jaar fulltime advocatuur geeft die keuze haar nog steeds veel voldoening. Of het nu gaat om een rechtzoekende helpen aan het antwoord op een prangende juridische vraag of een adequate oplossing bij een juridisch probleem. Dat vereist kennis van het recht én van de belangen van de cliënt. Haar talent voor ‘puzzelen’ en praktische vindingrijkheid komen daarbij goed van pas.

Claire is gespecialiseerd in verbintenissenrecht: algemene voorwaarden formuleren, contracten opstellen of analyseren, eventuele wanprestatie en schadeclaims beoordelen of onderzoeken hoe de cliënt onder een contractuele verplichting uit kan komen. Daarbij gaat het vaak om vastgoedcontracten (koop, huur, projectontwikkeling, aannemingsovereenkomsten) of aanbestedingsperikelen. Is een rechtsstrijd toch onvermijdelijk, dan neemt Claire de begeleiding op zich en loodst zij de cliënt door een procedure bij de civiele rechter of Raad van Arbitrage voor de Bouw.

Binnen kantoor maakt Claire deel uit van de sectie Vastgoed en de sectie deutsche Beratung; met Duitstalige cliënten spreekt zij vloeiend Duits. Daarnaast is zij bestuurslid van Stichting Omroep Limburg, bibliotheek Landgraaf-Onderbanken en Stichting Kamermuziek Limburg. Verder is Claire lid van de Vereniging voor Bouwrechtadvocaten, de Limburgse Vastgoed Sociëteit en de Deutsch-Niederländische Rechtsanwaltsverein. Jaarlijks geeft zij het gastcollege 'Huurrecht' aan Zuyd Hogeschool.


Claire Nijssen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

  • Aanbestedingsrecht
  • Vastgoedrecht
    • Bouwrecht

Deze registratie verplicht Claire elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Expertises

Laatste artikelen

Algemene voorwaarden Disclaimer Privacyverklaring Cookieverklaring