Robert-Janssen-4
 
NL / EN / DE

“Snel denken, verbanden leggen, kernachtig verwoorden wat het punt is, gaan voor de winst. Kortom, ik bijt me vast totdat ik tot een optimale oplossing voor de cliënt ben gekomen.”

Robert Janssen

Robert Janssen is een advocaat die veel waarde hecht aan goede zakelijke banden. Hij verdiept zich nauwgezet in zijn cliënten, in hun business en in de problemen waarmee zij worden geconfronteerd. Hij begrijpt en spreekt hun taal. Daarnaast is Robert een echte pragmaticus. Hij zadelt een hulpzoekende cliënt niet op met méér vragen en/of grotere problemen. Integendeel, hij komt met concrete antwoorden en met duidelijke oplossingen.

Robert is gespecialiseerd in (civiel) bouwrecht, in het huurrecht woonruimte/bedrijfsruimte en in het gezondheidsrecht. Hij adviseert architecten, ondernemingen, woningcorporaties en instellingen. Naast een adviespraktijk heeft hij ook een uitgebreide procespraktijk bij zowel de overheidsrechter als de Raad van Arbitrage voor de Bouw. Ook heeft Robert Janssen diverse malen voordrachten verzorgd over het beroepsgeheim en verschoningsrecht en over de civiele en strafrechtelijke aanpak van fysieke en verbale agressie tegen hulp- en zorgverleners.

Robert voltooide verdiepingscursussen op het gebied van het civiel vastgoed en het gezondheidsrecht. De specialisatie-opleiding Huurrecht (woonruimte, bedrijfsruimte) is door Robert cum laude afgerond. Hij is lid van de Vereniging voor Bouwrecht-advocaten, de Vereniging van Vastgoedjuristen en de Vereniging van Huurrechtadvocaten. Daarnaast is Robert commissaris geweest bij een woningcorporatie, zit hij in het bestuur van poppodium De Nor in Heerlen en verzorgt hij met regelmaat gastcolleges bij Zuyd Hogeschool.


Robert Janssen heeft in het rechtsgebiedenregister van de Nederlandse orde van advocaten de volgende rechtsgebieden geregistreerd:

 • Huurrecht
  • Woonruimte
  • Bedrijfsruimte
 • Vastgoedrecht
  • Bouwrecht
  • Burenrecht
  • Erfdienstbaarheden

Deze registratie verplicht Robert elk kalenderjaar volgens de normen van de Nederlandse orde van advocaten tien opleidingspunten te behalen op ieder geregistreerd rechtsgebied.

Expertises

Laatste artikelen

Algemene voorwaarden Disclaimer Privacyverklaring Cookieverklaring